VB-Groep

Renovatie Kindcentrum LEF Utrecht

Plaats Utrecht
Opdrachtgever Stichting Monton
Programma Renovatie schoolgebouw en sporthal
Bekijk alle gegevens

Omvangrijke renovatie van basisschool en buitenschoolse opvanglocatie

Langs de Weerdsingel in het drukke centrum van Utrecht heeft Van Miltenburg Bouw & Onderhoud het kindcentrum LEF volledig gerenoveerd: een locatie voor zowel een basisschool als een buitenschoolse opvang, speelleergroep en sporthal.

Renovatie in twee fases

Het project bestond uit 2 fases waarin het gehele pand, zowel binnen als buiten, werd aangepakt. Wegens het binnenstedelijke aspect werd benodigd materiaal just-in-time geleverd, om overlast binnen de directe omgeving tot een minimum te beperken.

Fase 1, die tijdens de zomervakantie van 2021 van start ging, omvatte de volledige interne renovatie van een deel van de basisschool. Tijdens deze fase waren zowel de basisschool als de opvanglocatie tijdelijk gesloten om de werkzaamheden zo effici├źnt mogelijk uit te voeren. Een aanzienlijke hoeveelheid asbestsanering vond plaats, waarbij alles binnenin gesloopt en herbouwd werd. In december 2021 werd de eerste fase succesvol opgeleverd.

Na een korte onderbreking ging fase 2 van start. Dit ging om het resterende deel van de interne renovatie van de school en de opvang, evenals de volledige buitenschil. Tijdens deze fase werd het reeds gerenoveerde deel van de school al in gebruik genomen. De verbouwingswerkzaamheden in en rondom het gebouw werden zodanig georganiseerd dat de lessen ongehinderd door konden gaan.

Ook de inpandige sporthal onderging een grondige renovatie met nieuwe plafonds, akoestische wanden, een volledige nieuwe indeling en vernieuwing van de kleedkamers en het sanitair, en een aanzienlijke energetische opwaardering. Fase 2 inclusief de sporthal zijn in februari 2023 geheel opgeleverd.

Point cloud primeur

Een bijzonder aspect van dit engineer & build project was de toepassing van geavanceerde technologie├źn. Voor het eerst maakten gebruik van een point cloud: een 3D-scan van de gehele ruimte. Deze aanpak bleek buitengewoon effectief en droeg bij aan een vlotte uitvoering van het project.

Projectdetails

Plaats Utrecht
Opdrachtgever Stichting Monton
Programma Renovatie schoolgebouw en sporthal
Architect RAFFAAN Architecten
Bouwdirectie Anculus
Installateur Brandsen Installatietechniek