VB-Groep

Renovatie & Onderhoud

Renovatie en onderhoud is vanouds een belangrijk deel van ons werk. Wij renoveren en transformeren scholen, woningen, kantoren en woon-zorgcomplexen terwijl ze in gebruik zijn. Onze vakmensen vinden het leuk om in dit soort uitdagende situaties te werken.

Waarom renovatie en onderhoud met Van Miltenburg?

  • Ruime kennis en ervaring
  • Werken met ‘de winkel open’
  • Creatief en oplossingsgericht
  • Flexibel door eigen werkplaats en timmerfabriek
  • Betrokken medewerkers

Ruime kennis en ervaring

Renovatie en onderhoud is een vak apart. Door onze jarenlange ervaring hiermee zien wij de mogelijkheden van een gebouw, maar ook de mogelijke risico’s. Bij de voorbereidingen van een dergelijk project zijn vaak lang niet alle details bekend. Soms zijn er geen tekeningen of is er niet zeker hoe betrouwbaar die zijn. Wij durven het vanuit onze kennis en ervaring aan om een dergelijk project aan te nemen. Onze ervaring is ook bij veel opdrachtgevers bekend, die ons daarom vragen om deel uit te maken van een bouwteam om een renovatie of transformatie voor te bereiden en uit te voeren.

Werken met ‘de winkel open’

Wij hebben ervaring met allerlei soorten renovaties en transformaties. Zo transformeren we kantoren naar scholen en naar woningen. Ook renoveren we scholen, terwijl de leerlingen ondertussen gewoon les krijgen in het gebouw. We renoveren winkels en winkelcentra, terwijl het winkelend publiek aan de andere kant van de bouwschutting passeert. Ook in de zorg zijn we actief met grote renovaties en met transformaties van grote zalen naar individuele studio’s. We leveren turnkey op waar dat gewenst is, eventueel zelfs inclusief inrichting. We doen dat in nauwe samenwerking met vaste partners, zoals een E-installateur, W-installateur of interieurbouwer.

Overlast beperken

Transformeren van bestaande gebouwen betekent veelal werken in een binnenstedelijke situatie en werken in een gebouw. Vanuit het oogpunt van gezondheid werken we in een gebouw zo veel mogelijk met elektrisch materieel in plaats van diesel, zoals elektrische bobcats en slooprobots. Dit beperkt tevens de overlast voor de omgeving. Ook maken we zo veel mogelijk gebruik van onze eigen vestiging als bouwhub. We verzamelen daar bouwmaterialen om die zo efficiënt mogelijk naar de bouwplaats te transporteren. Ook daarmee beperken we de overlast voor de omgeving.

Digitalisering

Waar wij enerzijds het oude ambacht van restauratie beheersen, omarmen wij anderzijds moderne technologie. Digitalisering brengt ongekende nieuwe mogelijkheden, juist bij renovaties en transformaties. Zo kunnen we gebouwen 3D laten scannen en van daaruit bruikbare tekeningen reproduceren. Die kunnen dienen als basis voor het ontwerp van de architect, maar ze zijn ook nauwkeurig genoeg om als uitgangspunt te nemen voor de werktekeningen van de staalleverancier.

Onderhoud en storingsdienst

Naast renovaties en transformaties verzorgen wij voor onze klanten ook een storingsdienst. Wij bedienen hiermee onder andere scholen, kantoren en andere utilitaire opdrachtgevers. Wij kunnen 24/7 reageren op calamiteiten en hebben een eigen strategische voorraad materialen om na een schademelding snel (nood)reparaties uit te kunnen voeren, bijvoorbeeld na een inbraak.
Voor scholen en vastgoedbeheerders voeren wij ook het dagelijks onderhoud uit, inclusief het verhelpen van storingen.

Eigen werkplaats en timmerfabriek

Wij beschikken over een eigen werkplaats en timmerfabriek. Dat maakt ons heel flexibel in bijvoorbeeld het vervangen van ramen en kozijnen. Wij zijn niet afhankelijk van de levertijden van andere timmerfabrieken en kunnen bij calamiteiten snel reageren. Ook zijn we niet gebonden aan standaard detailleringen. Bij renovatie kunnen we aansluitdetails van kozijnen bijvoorbeeld zo aanpassen dat die zo laat mogelijk in de bouw kunnen worden aangebracht.

Restauratie

Wij restaureren en herbouwen monumenten in opdracht van diverse partijen en hebben de kennis en de vakmensen in huis die nodig zijn voor dit specialistische werk.

Lees meer

VB GO

Met VB GO ondersteunen wij met name woningcorporaties in hun groot onderhoud, door te kiezen voor een procesmatige en programmatische aanpak.

Lees meer

Vrijblijvend kennismaken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  

= Verplicht veld