VB-Groep

Zorg

Van Miltenburg Bouw & Onderhoud heeft ruime ervaring met bouwen voor de zorg. Onze mensen kennen de specifieke aandachtsvelden van de zorg. Dat geldt zowel voor nieuwbouw als voor renovatie.

Waarom bouwen in de zorg met Van Miltenburg?

  • Jarenlange ervaring op het gebied van zorgvastgoed
  • Aandacht voor gebruikers en bewoners
  • Betrokken medewerkers

Jarenlange ervaring

Wij werken voor diverse opdrachtgevers in de zorg. Dat betreft ouderenhuisvesting, maar ook specialistische zorg als audiologische centra en geestelijke gezondheidszorg. Wij zijn bekend met de specifieke aandachtsvelden van de zorg.

Renovatie

Veel van onze projecten in de zorg betreffen renovaties. Renovaties worden veelal ingegeven door de veranderende vraag in de zorg. Soms zijn renovaties zeer ingrijpend en eigenlijk zelfs transformaties. Zo worden veel zorgcomplexen met grote gezamenlijke zalen nu omgebouwd naar individuele studio’s. Wij hebben veel ervaring met zulke renovaties en trekken bij voorkeur vanaf het eerste idee met u als opdrachtgever op. Vanuit onze ervaring kunnen wij vrij snel de mogelijkheden van een gebouw inschatten, alsmede de mogelijke risico’s. Zo kunnen we samen tot een reële begroting komen. Dat voorkomt dat u als opdrachtgever in een later stadium met allerlei kostenoverschrijdingen te maken krijgt. Hoe eerder mogelijke risico’s en kosten bekend zijn, hoe meer mogelijkheden de opdrachtgever nog heeft om nog aan de knoppen te draaien en samen met ons alsnog tot een haalbaar plan te komen.

Sociale component

Bij renovatie van zorgcomplexen is de sociale component erg belangrijk. Vooral bij renoveren in bewoonde situaties is die component van doorslaggevend belang. Dat geldt ook voor nieuwbouw op een instellingsterrein. Hoe ga je om met gebruikers of bewoners? Wat communiceer je en hoe? Hoe kijk je naar patiënten en cliënten en hoe behandel je hen? Daarvoor is het belangrijk dat de mensen op de bouwplaats niet alleen oog hebben voor hun bouwproject, maar ook voor hun omgeving. Onze medewerkers zijn van nature zeer sociaal in de omgang met gebruikers en bewoners. We hechten daarbij grote waarde aan goede communicatie, maar ook aan veiligheid. Bewoners, patiënten en cliënten zijn zich niet altijd bewust van de mogelijke gevaren. Wij letten op hun veiligheid, rondom de bouwplaats, maar ook bij de aan- en afvoer van materialen.

Resultaat komt samen in Kloostervelden

Binnen VB Groep bundelen zich de kennis en kunde van meerdere bedrijven. Bedrijven die hun expertise met elkaar delen. Bijzondere expertise, getuige de Brabantse Stijlprijs 2021 die werd toegekend aan het project Kloostervelden.

Kloostervelden is een unieke wijk in het Noord-Brabantse Sterksel, omgeven door natuur en gebouwd rond een historisch kloosterhart. Hier wonen, leven en zorgen 500 mensen met en zonder handicap samen. Hier is wonen zoveel meer; het is een thuis voor iedereen. Met deze ontwikkeling van omgekeerde integratie maken we impact op het individu, de omgeving en de gemeenschap. Een bijzondere plek waarmee we samen de wereld een stukje mooier maken.

Vrijblijvend kennismaken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  

= Verplicht veld