VB-Groep

Wonen

Woningbouw doen we onder andere op lastige, kleinschalige binnenstedelijke locaties. Maar ook transformeren we kantoren en andere gebouwen naar woningen. We kennen de uitdagingen van bestaande gebouwen, maar zien vooral de mogelijkheden.

Waarom woningen bouwen en onderhouden met Van Miltenburg?

  • Ervaring met transformaties
  • We werken graag op uitdagende locaties
  • Eigen planvoorbereider
  • Betrokken medewerkers

Transformeren

Transformeren doen we graag. Vanuit onze ervaring zien we de mogelijkheden van bestaande gebouwen en kunnen we u als opdrachtgever maximaal ondersteunen bij het voorbereiden en uitwerken van de plannen.

Het transformeren van gebouwen naar woningen gebeurt veelal binnenstedelijk. Wij hebben oog voor onze omgeving en proberen de overlast van de bouw zo veel mogelijk te beperken. Zo werken we liefst met elektrisch materieel als bobcats en slooprobots. Ook maken we waar dat zinvol is, gebruik van onze eigen vestiging als bouwhub. Daarmee beperken we opslag op de bouwplaats en transporten door de stad.

Binnenstedelijke nieuwbouw

Ook binnenstedelijke nieuwbouw zien wij als een mooie kans. Vaak gaat het om relatief kleinschalige projecten, van bijvoorbeeld zes tot twintig woningen. Een belangrijke factor daarbij is het beperken van overlast voor de omgeving, maar ook de logistieke uitdaging is soms groot. Wij gaan graag in overleg met de buurt om samen oplossingen te vinden die het project voor iedereen haalbaar maken. Onze eigen planvoorbereider denkt vooruit en voorziet de mogelijke risico’s en kansen. Wij beschikken over een ruime vestiging die dienst kan doen als bouwhub, om transporten en opslag op de bouwplaats zo veel mogelijk te beperken.

Grotere projecten

Ook voor grotere woningbouwprojecten bent u bij ons aan het juiste adres. Technisch zijn die meestal niet ingewikkelder. De uitdagingen zitten vooral op een ander vlak. Dan gaat het vooral om procesbeheersing, om de voordelen van repetitie en schaalgrootte zo goed mogelijk te benutten.

Onze concepten

VB ID

VB ID is de standaard in bouwen. Het idee van woonconcepten, gefundeerd op vooraf bedachte oplossingen, die we proactief, projectoverstijgend en doelgroepgericht ontwikkelen. De standaard in bouwen.

Bekijk de VB ID woonconcepten

VB GO

Met VB GO ondersteunen wij met name woningcorporaties in hun groot onderhoud, door te kiezen voor een procesmatige en programmatische aanpak.

Meer over VB GO

Vrijblijvend kennismaken?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

  

= Verplicht veld