VB-Groep

Onderwijs

Onderwijs

Onderwijs

Wij voeren veel onderhoud en renovaties uit in de onderwijssector. We zijn het gewend om tussen de leerlingen te werken, met oog voor hun en onze veiligheid. We kennen de eisen voor een goed schoolgebouw. We denken mee met de opdrachtgever, in plaats van alleen maar een bestek te volgen.

Waarom bouwen in het onderwijs met Van Miltenburg?

  • Ervaring met bouwen en renoveren van scholen
  • Gewend te werken tussen leerlingen
  • Kennis van wat een goed schoolgebouw is
  • Vaste partners voor een goed totaalconcept

Bouwen ‘met de winkel open’

Ook met bouwen ‘met de winkel open’ hebben we ruime ervaring. Dat is bijvoorbeeld het geval bij renovatie van een school, maar ook bij het bouwen op een campus. Medegebruikers ervaren dat al snel als vervelend. Goede communicatie en een respectvolle omgang met gebruikers is van essentieel belang om begrip voor elkaar te kweken. Onze medewerkers hebben daar gevoel voor en zijn van nature zeer sociaal in de omgang met gebruikers. Daarbij hebben we ook oog voor de veiligheid, niet alleen op de bouwplaats zelf maar ook voor de omgeving. Dat geldt in de directe omgeving van de bouwplaats, maar ook voor de aan- en afvoer van materialen.

Specialistische kennis

Wij hebben zelf en vanuit ons netwerk van vaste ketenpartners, alle benodigde kennis in huis om onderwijsprojecten tot een succesvol geheel te maken. We kennen bijvoorbeeld de eisen die er spelen op het gebied van installaties, maar zijn ook bekend met de processen binnen het onderwijs en de belangen van de diverse stakeholders. De laatste tijd is er steeds meer aandacht gekomen voor het belang van ventilatie in gebouwen, ook daarvoor hebben we de benodigde kennis in huis.

Onderhoud

Wij verrichten dagelijks onderhoud voor diverse scholen. Ook voeren we voor hen 24/7 calamiteitenservice uit. Dat betekent bijvoorbeeld dat we ook ’s nachts ter plaatse komen als er een raam gesneuveld is of als er inbraakschade is. Het reguliere onderhoud voeren we overdag uit, terwijl de school in gebruik is. Onze mensen zijn het dus gewend om tussen de leerlingen te werken. Ze kennen hun loopgedrag en weten hoe ze met leerlingen om moeten gaan. Groter onderhoud en renovaties plannen we buiten de schooltijden en waar nodig in de schoolvakanties.

Renoveren

Bij het renoveren van scholen denken we graag al vanaf het eerste begin mee met u als opdrachtgever. Wij zijn op de hoogte van energie-eisen, maar ook van concepten zoals de Frisse School. Dat concept is overigens veel breder dan alleen frisse lucht. Het gaat ook over geluidisolatie en akoestiek. Vanuit onze ervaring kijken we graag met onze opdrachtgever mee naar dat soort zaken. Door daar al in een vroeg stadium naar te kijken, is het mogelijk om tijdig bij te sturen en oplossingen te kiezen die binnen budget te realiseren zijn.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan en ontvang onze laatste updates rondom ontwikkelen en bouwen.

Projecten

Transformatie basisschool tot kantoorhuisvesting

Voormalige basisschool Kakertshöfke verbouwd tot kantoorhuisvesting voor onderwijsinstelling Movare

Nieuwbouw Fontys Eindhoven

Nieuw innovatief onderwijsgebouw

Renovatie OBS De Fakkel Utrecht

Frisse, gezonde en eigentijdse school voor leerlingen De Fakkel