VB-Groep

Moderne leeromgeving voor LEF: succesvolle renovatie schoolcomplex

5 juni 2023

Het vernieuwde kindleercentrum LEF aan de Weerdsingel in Utrecht is in het voorjaar van 2023 opgeleverd door Van Miltenburg Bouw & Onderhoud. Het gehele complex werd zowel aan de binnen- als buitenzijde geheel gerenoveerd en biedt nu een moderne, stimulerende omgeving voor kinderen om te leren en te groeien.

Het project kwam tot stand door een goede samenwerking met opdrachtgever Stichting Monton, die naast LEF nog acht scholen in de regio heeft. Het centrum bevat een basisschool, buitenschoolse opvanglocatie, een speelleergroep voor dagopvang en een sporthal.

Verbouwen met de winkel open

Door de ligging op slechts een steenworp afstand van het Centraal Station in Utrecht, ontstonden enkele logistieke uitdagingen. Om mogelijke overlast aan de directe omgeving zoveel mogelijk te beperken werd materiaal just-in-time geleverd.

De renovatie zelf bestond uit 2 fases. In de eerste fase werd van een groot deel van de basisschool de gehele interne renovatie gedaan. Hierbij was de school enkele maanden geheel gesloten. Tijdens de tweede fase van het project werd het reeds gerenoveerde deel al in gebruik genomen, waarbij de verbouwingswerkzaamheden van fase 2 zodanig werden georganiseerd dat de lessen ongehinderd door konden gaan. Tijdens fase 2 werden het resterende interne deel en de gehele buitenzijde van het schoolgebouw aangepakt. Door de goede samenwerking werd vervolgens ook opdracht gegeven voor de renovatie van de inpandige sporthal. Deze werd onlangs als laatste opgeleverd.

Stichting Monton is net als wij bijzonder tevreden met het eindresultaat. De succesvolle afronding van dit project bevestigt de expertise en toewijding van alle betrokken partijen en hun vermogen om binnenstedelijke renovaties met complexe logistieke uitdagingen tot een succesvol einde te brengen.

Renovatie Kindcentrum LEF

Meer weten over deze omvangrijke renovatie?

Bekijk hier de projectpagina