VB-Groep

Renovatie 332 woningen Heilust Kerkrade

Plaats Kerkrade
Opdrachtgever HEEMwonen
Programma 288 eengezinswoningen en 44 duplexwoningen
Bekijk alle gegevens

Verbeteren en verduurzamen energieniveau van de woningen

Voor woningcorporatie HEEMwonen hebben wij in de wijk Heilust, Kerkrade 322 woningen gerenoveerd. In de wijk zijn 288 eengezinswoningen en 44 duplexwoningen aangepakt. Het energieniveau van de woningen moest sterk verbeterd worden. Daarom zijn alle duurzaam en esthetisch opgewaardeerd.

De duplexwoningen zijn beneden uitgebouwd en hebben hierdoor een nieuwe indeling gekregen. Hierdoor zijn de benedenwoningen levensloopbestendig en kunnen bewoners langer in de woning blijven wonen. De bovenwoningen hebben geen uitbouw, maar zijn voorzien van een dakterras en geschikt voor starters.

Alle woningen zijn duurzamer en energiezuiniger geworden door de buitenschil te verduurzamen. De spouwmuren en daken van de woningen zijn extra geïsoleerd nadat de asbest is verwijderd. Aan de buitenmuren is het voegwerk vervangen. Alle kozijnen zijn vervangen door nieuwe kunststof kozijnen, met isolerende HR++ beglazing en ventilatieroosters. Hierdoor hebben de woningen energielabel A / A+.

Bewonerscommunicatie

Het renoveren en verduurzamen van een woning gebeurt vaak in bewoonde staat. Daarom is het voor ons als bouwer belangrijk om bewoners zo goed mogelijk te informeren over de werkzaamheden die wij gaan uitvoeren en aandacht te vragen voor de aandachtspunten op het gebied van veiligheid in en rondom de woning. Communicatie met de bewoners is daarbij van essentieel belang. Onze huurderscoaches zijn voor bewoners een onmisbare schakel. Benieuwd hoe wij in de praktijk hiermee omgaan? Bekijk onze informatiepagina over veiligheid voor bewoners en omwonenden.

Lees verder

Projectdetails

Plaats Kerkrade
Opdrachtgever HEEMwonen
Programma 288 eengezinswoningen en 44 duplexwoningen
Architect Architectenzaak
Bouwdirectie HEEMwonen