VB-Groep

Appartementen op prominente locatie in Utrecht opgeleverd

28 juni 2023

Ruim anderhalf jaar nadat de werkzaamheden begonnen, is de binnenstedelijke transformatie van twee panden aan de Lijnmarkt en het Visschersplein in Utrecht succesvol afgerond. Het project dat in november 2021 van start ging en nu voltooid is, heeft geleid tot de ontwikkeling van 23 frisse stadsappartementen op twee prominente locaties in het hart van Utrecht.

De voormalige drukkerij aan het Visschersplein heeft een nieuw leven gekregen als een complex met 19 eigentijdse appartementen. Aan het pand op de Lijnmarkt – een ruime woning én gemeentelijk monument – zijn 4 ruime stadsappartementen gerealiseerd.

Zowel de drukkerij als de oorspronkelijke woning zijn volledig gestript en opnieuw opgebouwd. Asbest is gesaneerd, nieuwe vloeren gestort, vloerverwarming geïnstalleerd, kozijnen zijn vervangen, en keukens, badkamers en sanitair zijn geplaatst. Alles is tot in detail afgewerkt om aan alle moderne woonbehoeften te voldoen.

De afronding van deze uitdagende klus is een resultaat van hard werken, flexibiliteit en samenwerking. We zijn trots op het eindresultaat.
Visschersplein
Lijnmarkt

De verbouwing bracht wel enkele uitdagingen met zich mee; vooral de beperkte ruimte voor de aan- en afvoer van materialen op de locatie zelf. Er is zorgvuldig gewerkt zodat overlast voor omwonenden tot een minimum beperkt werd.

Transformatie Lijnmarkt en Visschersplein Utrecht

Meer weten over dit project?

Bekijk de projectpagina