VB-Groep

Nieuwbouw Wilhelminahaven Oosterhout

Plaats Oosterhout
Opdrachtgever Tandem C.V. (Thuisvester en Zeeman Vastgoed)
Programma 227 woningen
Bekijk alle gegevens

Volledig in BIM gerealiseerde woningen

Op het voormalige fabrieksterrein van PDM gelegen aan het Wilhelminakanaal worden in totaal 227 woningen gerealiseerd over 2 fases. Fase 1 bevat 148 nieuwbouw woningen waarvan 82 appartementen en 66 grondgebonden woningen. Fase 2 is momenteel in ontwikkeling.

Voor Tandem C.V. – een ontwikkelcombinatie tussen Zeeman Vastgoed en Stichting Thuisvester – realiseert Huybregts Relou de 148 woningen van fase 1. Een deel betreft koopwoningen en een deel huurwoningen. De uitvoering is in september 2020 gestart met de 82 appartementen. Deze appartementen zijn verdeeld over 2 appartementenblokken (Porta I en Porta II). Qua uiterlijk vormen de bouwblokken een tweeling;oor architectenbureau Kokon ontworpen als een toegangspoort naar een nieuwe woonwijk. In het ene blok bevinden zich 48 huurappartementen en in de andere bevinden zich de 34 koopappartementen.

In het voorjaar van 2021 is de bouw gestart van de 66 grondgebonden woningen. Ook hier is er een mix tussen koop- en huurwoningen. De 24 huurwoningen zijn Nul-Op-de-Meter (NOM) en voldoen dadelijk aan de hoogste eisen op het gebied van thermische isolatie en luchtdichtheid. Afhankelijk van het type woning liggen er op het dak 18 of 27 zonnepanelen. Daarnaast hebben deze woningen een warmteinstallatie op basis van lucht-water warmtepompen. De 42 koopwoningen hebben ook zonnepanelen en lucht-water warmtepompen maar zijn niet NOM. De woningen zijn ontworpen door architect Mulleners + Mulleners.

Zowel de appartementen en de woningen zijn volledig in BIM uitgewerkt. Vooruitlopend op de Wet Kwaliteitsborging verzorgde Huybregts Relou zelf de kwaliteitscontroles. Dit in nauwe samenwerking met Woningborg die specifieke tools hebben ontwikkeld om de gerealiseerde kwaliteit tijdens het bouwproces goed te kunnen borgen.

Projectdetails

Plaats Oosterhout
Opdrachtgever Tandem C.V. (Thuisvester en Zeeman Vastgoed)
Programma 227 woningen
Architect Kokon
Architect Mulleners + Mulleners