VB-Groep

Nieuwbouw sociale eengezinswoningen Hulsberg

Plaats Hulsberg
Opdrachtgever Wonen Zuid
Programma 10 duurzame EPV eengezinswoningen
Bekijk alle gegevens

10 duurzame woningen met energieprestatievergoeding (EPV)

In opdracht van Wonen Zuid heeft Smeets Bouw 10 duurzame, sociale woningen in Hulsberg gerealiseerd. De eengezinswoningen hebben 3 slaapkamers en een vaste trap naar zolder. Daarnaast beschikken de woningen over een ruime tuin met buitenberging. Alle woningen zijn bereikbaar via het brandpad aan de achterzijde van de woningen.

Nadruk op duurzaamheid

De woningen zijn gebouwd volgens de laatste eisen en richtlijnen op het gebied van duurzaamheid. Ze zijn optimaal geïsoleerd en zijn voorzien van zonnepanelen. De energie die door de zonnepanelen wordt opgewekt wordt gebruikt voor het verwarmen van de woning en het water, de ventilatie en voor huishoudelijke apparaten zoals de wasmachine, koelkast en televisie. De woningen hebben een energieprestatievergoeding (EPV). De bewoners betalen straks, naast de maandelijkse huur, ook een EPV aan Wonen Zuid. Deze EPV is een vergoeding voor de via de zonnepanelen opgewekte elektriciteit die in principe voldoende is voor een gemiddeld gezin. De woningen zijn tevens gasloos.

Om aan te tonen dat de zonnepanelen voldoende opbrengen om middels de warmtepomp en boiler de woningen te voorzien van verwarming en warm water zal Smeets Bouw conform contract tien jaar lang het energieverbruik van deze woningen monitoren voor Wonen Zuid.

Wonen, zorg en een solide samenwerking

De woningen zijn gebouwd naast het nieuwe zorgcentrum Panhuys van Sevagram, dat Smeets Bouw ook heeft gerealiseerd. Naast het voormalige zorgcentrum stonden een aantal aanleunwoningen. Deze pasten niet meer in de visie van Sevagram en kwamen, met behulp van Smeets, in de portefeuille van Wonen Zuid terecht. Zodoende werden de oude aanleunwoningen gebruikt om in te spelen op de woningbehoefte van sociale huur in Zuid-Limburg. Voor ons een mooie kans om het plan te ontwikkelen met zusteronderneming CRA Vastgoed en vervolgens te mogen bouwen. Een mooi voorbeeld van hoe partnerschap tussen Sevagram, Wonen Zuid en Smeets Bouw kan leiden tot het samen bereiken van een energiezuinig zorgcomplex en energiezuinige sociale huurwoningen.

VB ID woonconcepten

Woonconcepten, gefundeerd op vooraf bedachte oplossingen, die we proactief, projectoverstijgend en doelgroepgericht ontwikkelen.

Bekijk de VB ID woonconcepten

Projectdetails

Plaats Hulsberg
Opdrachtgever Wonen Zuid
Programma 10 duurzame EPV eengezinswoningen
Architect Croonen buro 5 Maastricht
Bouwdirectie Probaat Projectmanagement Heerlen
Constructeur Ingenieursbureau Van der Werf & Nass