VB-Groep

Nieuwbouw De Hoogheden Berkel-Enschot

Plaats Berkel-Enschot
Opdrachtgever Novaform
Programma 67 woningen
Bekijk alle gegevens

Wonen in pittoreske dorpse sferen

In opdracht van Novaform heeft Huybregts Relou 67 woningen gerealiseerd voor het project De Hoogheden in Berkel-Enschot. De dorpse sfeer van Berkel-Enschot is als uitgangspunt genomen bij het ontwerpen van deze nieuwe woonwijk. Dit komt onder andere tot uiting in de afwisseling van de straatgevels.

De locatie zelf is doordrenkt van historie. Hier is in 2017 het nieuwe hart van Berkel-Enschot ontstaan, met een sfeervol winkelhart (deelgebied Dorpshart) en mooie woonwijken (deelgebieden Mariƫnkroon en Abdijhof). De geest van de abdij blijft behouden, met zijn groene kloostertuinen, de bomenlanen en nog meer karakteristieke elementen waar ooit mooie verhalen zijn ontstaan.

Subtiele variatie

Subtiele verschillen in kozijnen, voordeuren, metselwerkdetails, het gebruik van herkenbare, traditionele materialen en kleuren kenmerken de woningen en zorgen voor volop variatie. Ook de verschillende typen woningen dragen hieraan bij. Het plan bestaat uit rijwoningen, 3-kappers, 2-kappers en vrijstaande woningen.

De woningen zijn in 2 fases uitgevoerd. Eind 2020 is gestart met de eerste 39 woningen. De overige 28 woningen startten enkele maanden later. Eind 2022 zijn de laatste woningen opgeleverd.

Zusterkroon

Naast de 67 woningen voor Novaform hebben we binnen hetzelfde plan ook 18 woningen gerealiseerd in opdracht van Heijmans onder de naam Zusterkroon. Dit betreft 4 levensbestendige bungalows, en 14 rij/hoekwoningen. Ook deze woningen zijn - net als de woningen voor project De Hoogheden - door LSWA ontworpen in dezelfde dorpse stijl, om zo een speelse eenheid in de wijk te creƫren.

Projectdetails

Plaats Berkel-Enschot
Opdrachtgever Novaform
Programma 67 woningen
Architect LSWA
Makelaar Van Heeswijk Makelaars Tilburg
Makelaar Van de Water Groep
Stedenbouwkundig adviseur Bolwerk Weekers