VB-Groep

Nieuwbouw De Baron Bergen op Zoom

Plaats Bergen op Zoom
Opdrachtgever S&L Zorg
Programma 46 wooneenheden en gezamenlijke voorzieningen
Bekijk alle gegevens

Ruime, moderne woonvoorziening met 46 zorgstudio’s

Aan de zuidrand van Bergen op Zoom wordt de nieuwe wijk De Markiezaten gerealiseerd. In dit groene woongebied bouwt VB Bouw het (zorg)woongebouw De Baron.

De Baron is een nieuwe woonvoorziening van S&L Zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. S&L Zorg biedt hen kwalitatief hoogwaardige zorg en De Baron is zodanig ontworpen dat alle bewoners een veilige en ondersteunende omgeving hebben, waar zij zelfstandig kunnen wonen met de benodigde begeleiding.

Comfortabele en stimulerende leefomgeving

Het complex is ontworpen als robuust, onderhoudsarm gebouw. Bij de bouw worden prefab betonnen accenten gebruikt, wat een moderne uitstraling creëert. Er komen kunststof kozijnen en houten gevelbekleding.

Het gebouw telt vier lagen en de bruto vloeroppervlakte is ongeveer 4000 m². Het complex bestaat uit zes woonunits, ontworpen om elk een aantal bewoners te huisvesten en van een eigen woonruimte te voorzien. In totaal komen er 46 woonstudio’s. Op de begane grond komt een dagbestedingsvoorziening, verschillende algemene ruimtes zoals een fysiotherapieruimte, en een stallingsgarage. Alles met als doel de bewoners een comfortabele en stimulerende leefomgeving te bieden.

Pauwert Architectuur heeft het woongebouw ontworpen, in samenwerking met Klictet en B&B Bouwadvies. PM+VAST is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het projectmanagement; Erik Rijnink doet namens PM+VAST de directievoering tijdens de realisatiefase. De installaties worden verzorgd door BINK.

Voortgang

Nadat in december 2022 de bouwovereenkomst werd getekend is in mei 2023 begonnen met de bouwwerkzaamheden. Naar verwachting wordt de woonvoorziening medio 2024 opgeleverd.

Projectdetails

Plaats Bergen op Zoom
Opdrachtgever S&L Zorg
Programma 46 wooneenheden en gezamenlijke voorzieningen
Architect Pauwert Architectuur
Bouwadviseur Klictet
Bouwdirectie PM+VAST
Constructeur B&B Bouwadvies
Installateur BINK