VB-Groep

Nieuwbouw 60 appartementen Kloosterstraat Tilburg

Plaats Tilburg
Opdrachtgever Van der Weegen
Programma 60 appartementen
Bekijk alle gegevens

Wonen in het groen in hartje Tilburg

Op een unieke plek in het centrum van Tilburg, achter de schouwburg, staat het mooie klooster van de Zusters van Liefde. Midden in de kloostertuin is een nieuw wooncomplex met 60 luxe appartementen gerealiseerd. Het is een besloten plek waarin je duidelijk een andere wereld betreedt. Een wereld van rust waarin een mix aan bewoners het privilege heeft om midden in de stad én te midden van het groen te wonen.

Het complex bestaat uit twee gebouwen. Gebouw Y herbergt 24 appartementen en wordt met drie portieken ontsloten. Elke portiek ontsluit twee woningen per verdieping. De portieken lopen door tot in de volledig verdiepte stallingsgarage waar voor alle bewoners een parkeerplaats en berging is gereserveerd. De appartementen krijgen een op zuid gelegen woonkamer met een ruim balkon dat over de kloostertuin uitkijkt. De slaapkamers worden aan de noordzijde gesitueerd, met uitzicht op een groen hof. De balkons zijn vormgegeven als buitenkamer en sluiten naadloos aan op de brede woonkamer. Een schuifpui met drie schuivende delen maakt het op een zomerse dag mogelijk om het hele woongedeelte tot een buitenkamer te maken. Alle appartementen worden voorzien van een tweede buitenruimte aan de kop- of aan de hofgevel.

In gebouw Z bevinden zich 36 appartementen die met een inpandige portiek worden ontsloten. Het trappenhuis loopt door tot de volledig verdiepte stallingsgarage waar voor alle bewoners van beide gebouwen een parkeerplaats en een berging is gereserveerd. Ook vanuit gebouw Z hebben de woningen uitzicht over de prachtige oude kloostertuin.

Projectdetails

Plaats Tilburg
Opdrachtgever Van der Weegen
Programma 60 appartementen
Website Kloosterstraat