VB-Groep

Groot onderhoud Slipjachtpad Tilburg

Plaats Tilburg
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Verduurzamen 48 appartementen
Bekijk alle gegevens

Verduurzamen appartementen met hergebruik van materialen

Dit groot onderhoud project in Tilburg bestaat uit 48 appartementen verdeeld over twee flats. Beide flats zijn voorzien van nieuwe beglazing, na-isolatie van de spouw en gevels worden hersteld en gehydrofobeerd. De kopgevels van de flat aan het Slipjachtpad zijn volledig vernieuwd. Alle badkamers en toiletten zijn volledig vervangen alvorens de asbeststandleiding gesaneerd is.

De woningen worden verwarmd middels een hybride warmtepomp welke zorgt voor een vermindering in het gasverbruik. Daarnaast konden bewoners kiezen om elektrisch te gaan koken en is er een MV-installatie aangebracht.

Net zoals bij nieuwbouwprojecten denkt Huybregts Relou ook bij het groot onderhoud aan woningen na over hergebruik van materialen. Bij het verduurzamen van de woningen aan het Silpjachtpad zijn een flink aantal materialen bewaard gebleven: onder andere 67 mengkranen, 40 wasbakken, 36 groepenkasten, 26 keukenblokken, 21 toiletpotten met reservoir, 11 ketels, 6 keukenbladen en 1 boiler hebben een tweede leven gekregen.

Groot onderhoud: duurzaam & circulair

Het Slipjachtpad is een mooi voorbeeld hoe Huybregts Relou duurzaamheidsdoelen toepast in de praktijk. Wij hebben onze duurzaamheidsdoelen gekoppeld aan 7 van de 17 Sustainable Development Goals (SDG's) van de Verenigde Naties. Zo worden bij dit project drie SDG's toegepast: SDG 11, 12 en 17. Benieuwd naar alle duurzaamheidsdoelen van Huybregts Relou?

Lees hier meer

Huybregts Relou Sustainable Development Goals in de praktijk

Projectdetails

Plaats Tilburg
Opdrachtgever WonenBreburg
Programma Verduurzamen 48 appartementen
Advies Elektrotechniek Mansveld
Installatie adviseur AJ. Loots
Sloopwerk Vissers
Verkoop materialen 2dehandsbouwmaterialen.nl