VB-Groep

Van Miltenburg partner van JINC

21 maart 2024

Sinds 2023 werken wij samen met JINC – een organisatie die jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand helpt aan een eerlijkere kans op de arbeidsmarkt. In deze samenwerking bieden wij jongeren bliksemstages aan binnen onze organisatie, om hen kennis te laten maken met onze sector en ons bedrijf. Nu hebben wij een nieuwe stap gezet in onze samenwerking: we zijn officieel partner van JINC geworden!

JINC zet zich in voor een land waarin je postcode geen invloed heeft op je toekomstperspectief. Helaas is dit niet de realiteit, want jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand hebben vaak minder kans op een goede loopbaan dan leeftijdsgenoten uit ‘betere’ buurten. Niet door een gebrek aan talent of ambitie, maar vanwege de gevolgen van armoede. Ze groeien vaak op in een omgeving met meer werkloosheid en minder rolmodellen.

Het verschil maken

Met haar projecten strijdt JINC tegen deze kansenongelijkheid. En precies hierom is Van Miltenburg partner geworden. Als partner kunnen we het verschil maken in het leven van de deelnemende jongeren en versterken wij onze lokale maatschappelijke betrokkenheid.

Als partner stellen wij onze collega’s beschikbaar als bliksemstagebegeleider en coach. We bieden elke maand een bliksemstage aan een groep leerlingen, waarbij we hen helpen te ontdekken wat voor sectoren en beroepen er bestaan, en wat er past bij hun interesses en talenten. En wie weet zien we enkelen van hen later terug in onze sector!

Over JINC

JINC is actief in zestien regio’s in Nederland en bereikt jaarlijks ruim 78.000 basisschool- en VMBO-leerlingen. De non-profitorganisatie werkt direct samen met talloze onderwijsinstellingen door het hele land en heeft meerdere programma’s om jongeren verder op weg te helpen op de arbeidsmarkt.