VB-Groep

Overeenkomst uitbreiding en renovatie Catharijnepoort Utrecht

22 januari 2024

De Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) heeft Van Miltenburg Bouw & Onderhoud groen licht gegeven voor de renovatie en uitbreiding van basisschool De Catharijnepoort in Utrecht. Op maandag 15 januari tekenden Arno Vos, Algemeen Directeur van Van Miltenburg Bouw & Onderhoud samen met Tjeerd de Jong, Voorzitter College van Bestuur KSU, hiervoor de aannemingsovereenkomst.

De school had voorheen twee gebouwen, zowel aan de Vleutenseweg als aan de Staringstraat. Het pand aan de Vleutenseweg is inmiddels niet meer in gebruik. Het gebouw aan de Staringstraat is te klein en past niet bij de toekomstige manier van werken van de school. Na de renovatie biedt het schoolgebouw genoeg ruimte voor alle leerlingen, met alle faciliteiten die bij een moderne school passen.

Naast uitbreiding ook toekomstbestendig

Het vernieuwde gebouw heeft ruimte voor 11 groepen met grotere lokalen voor 25 tot 30 kinderen, en aparte ruimtes voor de BSO en een peutergroep. Verder komt er een atelier en bibliotheek in het pand.

Tegelijk wordt het gehele complex flink verduurzaamd, waarbij we het pand voorbereiden op een gasloze toekomst. We zorgen daarnaast voor een goed binnenklimaat en passen verschillende energiebesparende verbeteringen toe.

De werkzaamheden starten eind februari. Naar verwachting is het nieuwe schoolgebouw eind 2024 klaar voor gebruik. De school blijft tijdens de verbouwing niet in gebruik. In de tussentijd krijgen leerlingen les op een locatie in de buurt.