VB-Groep

Groei VB Groep leidt tot zelfstandige vestiging Breda

21 mei 2021

De groei van de bouwactiviteiten van VB Groep in Midden- en West-Brabant, resulteert in de oprichting van een zelfstandige vestiging in Breda. Het nieuwe bedrijf genaamd VB Bouw gaat dezelfde familiesfeer uitademen als zusterbedrijf Huybregts Relou, dat reeds actief is in de regio. Jeroen de Bekker is de vestigingsdirecteur van VB Bouw.

"Vanuit de vestiging van Huybregts Relou in Son zijn we al langer in Midden- en West-Brabant actief. Een geschikte overnamekandidaat is in de afgelopen jaren niet gevonden. In dit gebied gaat veel gebeuren. We zijn er al bekend en klaar om de stap te maken. De kansen zijn er nu, we willen niet wachten", aldus Robert van Boldrik, Algemeen Directeur bij VB Groep.

VB Bouw gaat zich vestigen aan de Sint Ignatiusstraat in Breda. Vanaf 1 september zal het bouwbedrijf daar volledig operationeel zijn. Op dit moment zoekt VB Bouw nog nieuwe collega's. VB Bouw zal binnen de groep ook gebruik maken van de expertise van de collega's van Huybregts Relou uit Son. Tevens zal het gebruik maken van de stafdiensten van het gezamenlijke moederbedrijf VB Groep uit Eindhoven.

Familiebedrijf

VB Groep heeft dit besluit genomen omdat ze met haar bedrijven dicht bij haar klanten wil zitten en geworteld wil zijn in de regio. Ze wil vestigingen niet te groot laten worden omdat ze het belangrijk vindt de sfeer van een familiebedrijf te behouden en dat mensen elkaar kennen binnen een vestiging. Dat geldt voor Huybregts Relou, maar ook voor andere dochterbedrijven als Smeets Bouw, Smeets Vastgoedservice en Van Heur Bouw & Onderhoud in Limburg en Van Miltenburg Bouw & Onderhoud in Utrecht. En dus straks ook voor VB Bouw.

De Bekker is geen onbekende in de Brabantse bouwwereld. Op 1 februari van dit jaar is hij toegetreden tot de groepsdirectie van VB Groep. Hij gaat de nieuwe vestiging VB Bouw in Breda leiden. "Het is leuk om naast de groepsdirectie ook weer direct met de business bezig te zijn", zegt de Bekker over deze nieuwe uitdaging.

Full service

De Bekker: "Er is veel woningbouw gepland in de regio Midden- en West-Brabant, met name in Tilburg en Breda. We willen daar graag als partner in participeren, met een bedrijf dat geworteld is in de regio. Daarbij opereren veel grotere opdrachtgevers ook provinciaal, waardoor we ze nu breder kunnen bedienen."

VB Bouw zal daarbij in de markt staan als een full service bouwbedrijf. Net als Huybregts Relou zal VB Bouw zich richten op zowel woning- als utiliteitsbouw, gericht op zowel renovaties als nieuwbouwprojecten.

Ook CRA Vastgoed, de ontwikkeltak van VB Groep, zal opschalen in de regio Midden- en West-Brabant. Een nog te werven projectontwikkelaar zal de ontwikkelactiviteiten in de regio gaan versterken.

Er is veel woningbouw gepland in de regio Midden- en West-Brabant, met name in Tilburg en Breda. We willen daar graag als partner in participeren, met een bedrijf dat geworteld is in de regio.
Jeroen de Bekker, Algemeen Directeur