VB-Groep

VB Gezinswoning

De VB Gezinswoning geeft invulling aan de definitie van een eengezinswoning zoals die in de Woonstandaard van het Netwerk Conceptueel Bouwen is geformuleerd. Deze woning is geschikt voor meerpersoonshuishoudens. De VB Gezinswoning is beschikbaar in verschillende beuk- en dieptematen, waardoor deze altijd is in te passen in de opgave. Het casco is gestandaardiseerd terwijl in de gevel volop ontwerpvrijheid is om de opgave een eigen identiteit te geven die past in de omgeving. De woningen kunnen in rij worden gebouwd, maar ook als twee-onder-een-kap.

Een flexibel bouwconcept

Het is belangrijk dat een concept bij een locatie past, en niet andersom. Dit betekent dat de flexibiliteit en keuzevrijheid van groot belang zijn. Zowel in functionaliteit, afmeting, indeling, esthetisch opzicht en materialisatie. Specifieke wensen vanuit de opdrachtgever kunnen makkelijk worden ingepast. Uiteraard zijn hierin kaders die het concept kenmerken maar de mogelijkheden zijn legio. Hierdoor is er altijd een VB Gezinswoning die past bij uw locatie.

VBG Brochure VB Gezinswoning

Brochure VB Gezinswoning

Lees hier meer over de VB Gezinswoning.

Ontwikkeld met behulp van BIM

De woningen zijn met behulp van BIM (Bouw Informatie Model) ontwikkeld en kunnen snel aangepast worden aan de wensen van de klant. Zo kan niet alleen sneller projectoverstijgend worden gebouwd maar is ook vooraf te zien hoe de woning er zowel van binnen maar ook van buiten uit komt te zien. Toch een andere gevel of plattegrond? Dat kan, we simuleren vooraf de gemaakte keuzes en kunnen deze aan specifieke wensen aanpassen.

Excellent concept

De VB Gezinswoning ontving als eerste concept van Nederland het predicaat 'Excellent concept', afgegeven door Netwerk Conceptueel Bouwen.

Maximale duurzaamheid

Onze VB ID woonconcepten zijn volledig gericht op de toekomst. Ze voldoen aan de huidige regelgeving en zijn indien gewenst op specifieke onderdelen aan te passen. Wanneer een woningcorporatie maximaal wil inzetten op duurzaamheid, is het gebruik van een houten casco een logische keuze. Daarom is de VB Gezinswoning ook beschikbaar vanuit onze ecolijn.Binnen de ecolijn maken wij gebruik van een prefab modulair woningconcept op basis van houtbouw. Dit doen we in samenwerking met Emergo, specialist in deze aanpak. Zij produceren fabrieksmatig in een houtsysteembouw. Samen met Emergo zorgt VB ID voor een vlekkeloze uitvoering van deze duurzame woningen met een minimale ecologische voetafdruk.

Bekijk de catalogus van Emergo

De voordelen voor de opdrachtgever

  • Zeer korte bouwtijd
  • Ontwerp aanpasbaar aan omgeving
  • Snelle en efficiĆ«nte projectaanpak conform BIM-methodiek
  • Projectoverstijgend toepasbaar concept
  • Hoge duurzaamheidsprestatie

De voordelen voor de bewoner

  • Vrij indeelbare woning
  • Betaalbaar
  • Woning snel gereed
  • Lage energielasten
  • Veel keuze opties

Onze andere VB ID woonconcepten

Paul Uppelschoten

Directeur Concepten

Stel hier je vraag

= Verplicht veld