VB-Groep

Historie

VM locatie 1

Elke geschiedenis heeft een begin, zo ook die van Aannemingsbedrijf Van Miltenburg. In de winter van 1960/1961 ontstaan er bij Piet van Miltenburg plannen om een eigen bedrijf te beginnen. Dit op voorspraak van zijn voorman om “voor zichzelf” te beginnen. Bij bedoelde voorman was het vakmanschap, inzet en betrokkenheid van Piet opgevallen. Piet werkte al jaren in de bouw en had altijd al de ambitie om ooit een eigen bedrijf te beginnen. Niet echt verwonderlijk, want hij was de zoon van een ondernemer die een elektrotechnisch bedrijf had. Ondernemerschap was er dus met de paplepel ingegoten.

Aannemingsbedrijf Van Miltenburg wordt op 1 juni 1961 in Utrecht opgericht door Pieter Antonius van Miltenburg. De oorspronkelijke hoofdactiviteiten zijn boor- en freeswerkzaamheden, die vanuit het woonhuis worden georganiseerd. Al snel groeit het bedrijf uit tot een gerenommeerde bouwonderneming, die op vele terreinen actief is. Vanaf 1993 wordt het bedrijf voortgezet door de zonen Ad en Wim van Miltenburg. Zij hebben door de jaren heen een grote hoeveelheid, uiteenlopende projecten in de woning- en utiliteitsbouw uitgevoerd. In 2018 sluit Volker Wytzes aan als directeur.

1961

Op 1 juni 1961 start Piet van Miltenburg samen met Henk van Rooijen een hak- en frees bedrijf. Korte tijd later gaat hij alleen verder met Hak en freescombinatie P.A. van Miltenburg. Piet en Tonia van Miltenburg hebben 7 kinderen en van de kinderbijslag koopt Piet van Miltenburg zijn eerste Kangoo en gaat met de trein naar Groningen om te werken.

1962

In 1962 wordt een bromfiets aangeschaft waarmee gereedschap vervoert kan worden.

1963

De eerste bestelauto wordt gekocht. Hoofdactiviteit in de eerste jaren van het bestaan is het frezen/ hakken van sleuven voor elektriciteit- en watervoorzieningen.

... Met het verstrijken der jaren worden ook andere werkzaamheden aangenomen. Sloopwerkzaamheden van behoorlijke omvang en ook grote metselprojecten worden niet geschuwd, zoals het Weena kantoorgebouw, het metselen van 200 woningen in de Kwakel en de nieuwbouw van het Militair Revalidatie Centrum.

Jaren '70

In de zeventiger jaren wordt het kantoor, de telefoon en de administratie vanuit huis gevoerd. In deze periode is het bedrijf verder tot wasdom gekomen. Het frezen en hakken als kernactiviteit wordt steeds minder. Het bedrijf transformeert steeds meer naar een echt aannemersbedrijf, waar allerhande werkzaamheden uitgevoerd worden.

1980

Aan de Vechtdijk te Utrecht wordt een machinale werkplaats en een heus kantoor ingericht. Inmiddels zijn de zonen Ad, Piet jr. en Frans, in het bedrijf aan het werk gegaan.

1983

Wim van Miltenburg 1983 stapt in het bedrijf om het management te ondersteunen, naast zijn dagelijkse werkzaamheden op een accountantskantoor.

1986

Het bedrijf verhuist van de Vechtdijk naar de Hogenoord te Utrecht.

1994

De dagelijkse technische leiding en acquisitie komt in handen van Ad van Miltenburg. De jonge generatie neemt steeds meer de plaats in van de oudere generatie. De zoons Frans en Piet jr. verlaten in de loop der jaren het bedrijf en gaan ieder hun eigen weg.

1995

Piet sr. overlijdt. Moeder Tonia word enig aandeelhouder.

2005

Moeder Tonia verkoopt haar aandelen aan haar zoons Ad en Wim die de zaak voortzetten. Met het uitblijven van opvolgers binnen de familie ontstaat de behoefte de toekomst van het bedrijf op een andere manier veilig te stellen. Er wordt besloten op zoek te gaan naar een externe partij.

2017

Op 27 september 2017 wordt aannemingsbedrijf Van Miltenburg onderdeel van VB Groep en gaat verder onder de naam Van Miltenburg Bouw & Onderhoud.

2018

Volker Wytzes wordt aangesteld als directeur.

2020

Het kantoor aan de Hogenoord is te klein geworden, een nieuwe locatie is gevonden aan de rand van de stad op Strijkviertel te Utrecht.

2021

Van Miltenburg viert haar 60-jarig bestaan op 1 juni 2021.

“Wat Van Miltenburg bouwt, is eeuwig vertrouwd!”

Piet van Miltenburg